Er du elsk-værdig?

Kærlighed…..
Jeg følger for tiden et efteruddannelsesforløb i parterapi, hvor Danmarks mest erfarne parterapeut, Hanne Hostrup, er underviser. Hun er 83 år, og har haft tusindvis af par i parterapi.
Hun siger bl.a:
“Hvis du gerne vil elskes, må du opføre dig elskværdigt.”
Elsk-værdigt.
Det kan måske umiddelbart lyde provokerende og hårdt.
Men i virkeligheden er det bare selveste kernen af det hele, essensen:

Altså – hvis man som par oplever problemer, at kærligheden har svære kår, at kommunikationen knaser, at sexlivet tørrer ind, må man spørge SIG SELV – hvordan har jeg ageret ind til nu? Hvordan er min adfærd? Er jeg elsk-værdig i min opførsel? Virker det, jeg har gjort indtil nu?

For hvis vi ønsker os kærlighed, må vi give kærlighed og gøre os modtagelige for vores partners kærlighed. Vi må indse og forstå, at hvis det, vi selv har gjort indtil nu ikke virker, så må vi gøre noget nyt, noget andet. Selv. Det starter med os selv, ikke vores partner.

Forstår du hvad Hanne Hostrup mener?